Kochani po raz kolejny proponuję akcję charytatywną.
Tym razem zapraszam do udziału w akcji „Bilet do stacji Życie”. Akcja ta polega na sfinansowaniu przez polskiego ofiarodawcę leczenia konkretnego afrykańskiego dziecka.
Cytat
Koszt jednego „biletu”, czyli leczenia dziecka cierpiącego na chorobę głodową, to 72 euro (obecnie ok. 320 zł). Kwota ta została wyliczona jako średni koszt – przy leczeniu wielu dzieci.
Więcej informacji o akcji znajdziecie tutaj:
http://www.dzieciafr...e.html#poczatek
Akcja była już organizowana kilkakrotnie, od niedawna znowu została otworzona, dlatego pomyślałam, że może moglibyśmy jako klub stać się ofiarodawcą takiego biletu.
Od dziś będę zbierać pieniążki na ten cel. Proszę o wpłaty w dowolnej wielkości - wedle waszych możliwości finansowych - na moje konto:
konto AKCJA ZAKOŃCZONA
w tytule przelewu: BILET + wasz nick
np. BILET stotinka
W tym temacie będę informować o tym ile mamy już uzbieranych pieniążków na ten cel - nie będzie wypisywane ile kto wpłaca tylko ogólna kwota, a kiedy uzbieramy potrzebną kwotę 320zł to akcję zamykam i przelewam pieniążki w imieniu klubu na konto fundacji.
No kochani zróbmy razem coś dobrego, kupmy razem
"Bilet do stacji życie".
P.S.
Dodatkowo zachęcam osoby, których sytuacja materialna na to pozwala do wzięcia udziału w akcjach typu "adopcja serca". Są to akcje polegające na adoptowaniu na odległość dziecka. Nasza pomoc polega na wysyłaniu regularnych wpłat przez określony okres czasu. Pieniądze przez nas wysłane zostaną przeznaczone na utrzymanie dziecka (głównie edukację, ale część też idzie na dożywianie i leczenie). Kwoty potrzebne na utrzymanie dziecka są zależne od jego wieku. Adoptując mniejsze dziecko, które jeszcze nie chodzi do szkoły, zobowiązujemy się płacić od 100 do 200zł rocznie. Adoptując większe dziecko, które już się uczy 500-600zł rocznie. Także warto o tym pomyśleć jeśli komuś sytuacja finansowa pozwala, bo nie są to wielkie pieniądze a mogą naprawdę komuś pomóc. Można w internecie znaleźć wiele organizacji, fundacji, misji, które takie akcje prowadzą.
Żebyście nie myśleli, że moje słowa to tylko puste gadania sama miesiąc temu zaadoptowałam sobie dziecko na odległość. Naprawdę fajna sprawa.
A jeszcze jakby ktoś się zdecydował to podpowiem, że warto poświęcić trochę czasu na wyszukanie odpowiedniej organizacji żeby mieć pewność, że te pieniądze które wpłacamy na pewno trafiają do potrzebujących dzieci, bo niestety ale w wielu przypadkach znaczna część wpłacanych przez nas pieniędzy trafia w ręce "biurokracji".
Ale to tak było tylko nawiasem, może akurat ktoś się zdecyduje na taką adopcję.
Wracając do aktualnej akcji to kto zacznie? Można się dopisywać w tym temacie z deklaracją wpłaty na nasz wspólny BILET :)
Napisano 07.11.2011 - 14:42
No na razie słabo idzie ta akcja, ale wierze, że jeszcze wszystko się rozkręci :) Dziś otrzymałam pierwszą wpłatą :D Dziękuję i czekam na kolejne :D
Akcję wspierają:
1) kiszoK
2) Foo
3) lagunia
4) miba
5) LATAWIEC 1300 i żonka LATAWCA 1300 - Justynka
6) Jacenty
7) Tomanek
8. KPIEROG
9) Arkady76
10) Dlugi200
11) DANIEL B. (kolega nie podał nicka w tytule przelewu to podaję dane w tej formie:)) - 2 wplaty :)
12) rafał78
------------------
uzbieraliśmy 356zł

Pomoc
Dodaj odpowiedź